Derbi uvijek donosi posebne emocije

Dan uoči 61. izdanja najvećeg hrvatskog nogometnog derbija trener Dinama Ante Čačić naglasio je kako utakmice protiv Hajduka uvijek donose posebne emocije i interes, poručivši kako će modri pružiti svojim navijačima razloga za veselje.

Znam da će Hajduk imati vjerne i bučne pristaše, a ja se nadam i vjerujem da će ih naši navijači nadglasati. Mi ćemo im za to dati povoda na terenu, kazao je trener hrvatskog prvaka, te dodao: Još je ostao dan do derbija, utakmice koja je uvijek bila nešto posebno te koja znači puno za igrače kao i navijače. Mi u susret ulazimo gotovo kompletni jer zbog ozljeda neće konkurirati tek Tomečak i Ibanez, dok su svi ostali igrači spremni. Gledamo na ovu utakmicu kao priliku vratiti se na početak serije koja je prekinuta porazom u Rijeci.

Strateg Dinama nije otkrio sastav koji će u subotu u 18 sati istrčati na travnjak maksimirskog sastava dodavši kako će zadnje dvojbe otkloniti nakon posljednjeg treninga. No, osvrnuo se na snagu protivnika.

Gledao sam Hajduk protiv Slavena i ugodno su me iznenadili. Dosta su igrali i tako tražili svoje šanse. Oni su mlada momčad koja je, zbog toga, sklona oscilacijama, ali ta predstava je pokazala da su u dobrom periodu tako da očekujem utakmicu na dva gola. Vjerujem kako se Hajduk u Maksimiru neće braniti, pokušat će nas iznenaditi s visokim pritiskom i otvorenim gardom, smatra Čačić.

Čačić je prokomentirao i pozivanje Sammira u reprezentaciju, ali i košaricu koju je od Igora Štimca dobio vratar Ivan Kelava.

Sammiru je to svakako velika čast, ali i obaveza jer je stranac koji igra za Hrvatsku. Nije prvi u svijetu niti u Hrvatskoj, uostalom i naši su igrači igrali za druge reprezentacije, a siguran sam da će ga taj poziv uozbiljiti i da ćemo svi skupa vidjeti da se radi o sjajnom igraču. Što se tiče Kelave, mislim da ga nepozivanje neće uznemiriti. Kelava i nije materijal za trećeg nego za prvog vratara reprezentacije i siguran sam da će svojim radom i trudom jednoga dana to i biti, zaključio je Čačić.

Konferencija za novinare u Maksimiru nije mogla proći i bez pitanja o Domagoju Vidi. Čuo je sve što je trebao čuti, nadam se da je isto razumio i da će mu kazna samo biti poticaj da od 100 tisuća kazne napravi tri milijuna u svoju korist. Za svoj gaf je kažnjen i tako je sve završeno, a on je u kadru za utakmicu, poručio je Čačić.