Zaslužio sam poziv u reprezentaciju

Vezni igrač Dinama Sammir, koji se našao na širem popisu igrača za kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Makedonije i Walesa, izjavio je kako je svojim igrama zaslužio poziv u reprezentaciju.

Naravno da sam presretan, o ovome sam dugo maštao. Smatram kako sam svojim igrama zaslužio ovaj poziv, a na meni je opravdati ukazano povjerenje. Ako dobijem priliku dat ću sve od sebe za ekipu i što bolji rezultat, izjavio je Sammir.

I sportski direktor Dinama Zoran Mamić smatra da je Sammir zaslužio poziv u nacionalnu momčad: Za mene je to sjajna vijest koja se puno prije trebala dogoditi. Čestitao bih stručnom stožeru na hrabrosti što su napravili ono što prije njih nisu. Radi se o igraču koji je posljednjih šest godina, najblaže rečeno, bio među tri najbolja igrača lige i koji je s Dinamom ostvario fantastične rezultate te koji ovo zaista zaslužuje.

Vratar Dinama Ivan Kelava, koji je ispao s reprezentativnog popisa, izjavio je da mu je drago što je Sammir pozvan u reprezentaciju: On je to zaslužio i siguran sam da će opravdati poziv.

Sammir je rođen u brazilskoj saveznoj državi Bahia, prošao je omladinsku školu Atletico Mineira, a potom je dvije godine proveo u Atletico Paranaenseu. U Dinamo je stigao u studenome 2006., a ovo mu je sedma sezona u zagrebačkom klubu. U Dinamu je ostvario 232 nastupa te postigao 58 pogodaka, s tim da je u europskim kup natjecanjima u 62 utakmice postigao 13 pogodaka.