Sammir na širem popisu

Hrvatski izbornik Igor Štimac objavio je širi popis od 26 imena za utakmice protiv Makedonije i Walesa, koje se igraju 12. listopada u Skoplju i 16. listopada u Osijeku, a na njemu su nova imena Sammir iz Dinama i vratar Darijo Krešić iz moskovskog Lokomotiva.

Nadam se da ćemo dobiti suglasnost FIFA-e za nastup Sammira, a tu zadaću dobio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, rekao je izbornik na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Štimac je uvjeren da će taj njegov poziv u reprezentaciju biti daljnji poticaj Sammiru kako bi na klupskom i na reprezentativnom nivou bio bolji, a to hoće li se nametnuti, jer za njegovo mjesto u momčadi konkurira dosta igrača, ovisit će samo o njemu.

Štimčev pomoćnik Alen Bokšić je rekao da je to idealna prigoda da vidimo da li je Sammir igrač internacionalne ili samo nacionalne klase. Izbornik Štimac je kazao da se nada da će u ove dvije utakmice naši igrači izboriti takav rezultat koji će nas zadržati na čelu ljestvice, što je vrlo važno jer onda imamo dva-tri mjeseca za miran rad pred utakmicu protiv reprezentacije Srbije.

Štimac je govorio i o susretu sa srpskim izbornikom Sinišom Mihajlovićem i rekao da su se dogovorili da će se ponašati tako da sve bude podređeno nogometu i sportu i da se preko njihovih leđa nitko ne svađa.

Popis za Mekedoniju i Wales:

Vratari: Pletikosa, Subašić, Krešić
Obrana: Ćorluka, Srna, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren, Pamić
Vezni red: Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Iličević, Perišić, Radošević, Sammir
Napadači: Da Silva, Mandžukić, Olić, Jelavić, Kalinić, Vukušić