Cedevita i Zvezda su favoriti

Trener košarkaškog kluba Partizan m:ts Duško Vujošević ocijenio je da zagrebačka Cedevita i beogradska Zvezda imaju najveće šanse za ulazak u Final four Jadranske lige, prenio je beogradski tisak.

Prije svih klubova Jadranske lige favoriti su Zvezda i Cedevita, rekao je Vujošević u razgovoru za dnevnik Danas.

Uoči početka Jadranske lige, Vujošević je ocijenio jako lošom činjenicu da ove sezone put do Eurolige vodi isključivo preko ovog regionalnog takmičenja.

Mislim da je to jako loše. Nismo smjeli ići ispod minimuma koji se temeljio na bodovanju, tako da su uspjesi u regionalnom takmičenju, domaćem prvenstvu i Euroligi jednako vrednovani. Inicijativa je krenula od Eurolige, Jadranska liga je to htjela izbjeći, ali se nije snašla, prokomentirao je Vujošević i dodao kako je sad tolika odgovornost vrući krumpir u rukama Jadranske lige.

Nije interes Srbije i Hrvatske da njihova nacionalna takmičenja ne sudjeluju u osvajanju bodova za Euroligu. Jadranska liga u ovakvim okolnostima mora mnogo više raditi na regularnosti takmičenja jer će pritisci biti još veći, naglasio je trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, čiji klub ovogodišnju sezonu u Jadranskoj ligi počinje utakmicom sa Zadrom.