Guillaume Gille prekida reprezentativnu karijeru

Francuski rukometaš Guillaume Gille, dvostruki prvak Europe, dvostruki prvak svijeta i dvostruki olimpijski prvak s francuskom rukometnom reprezentacijom, odlučio je prekinuti svoju reprezentativnu karijeru, objavio je u srijedu njegov klub Chambery.

I najbolje stvari dođu do kraja. Došlo je vrijeme za mene da okončam svoju avanturu s s francuskom reprezentacijom, kazao je stariji od braće Gille, 36-godišnji Guillaume, koji je u reprezentativnom dresu odigrao 308 utakmica.

Punih 16 godina i 308 utakmica kasnije, došao je trenutak da vratim svoj najdraži dres s puno ponosa i zahvalnosti za svu moju braću po oružju. Glave pune uspomenama odlazim laka srca jer ću svom tijelu dati mogućnost da završim svoju profesionalnu karijeru u najboljim uvjetima, dodao je.

Guillaume Gille, koji je mogao igrati na pozicijama srednjeg vanjskog i lijevog vanjskog, poznat je po jakoj obrani. Ovog ljeta vratio se u Chambery, gdje je i počeo svoju karijeru s bratom Bertrandom, nakon što je deset godina igrao u njemačkom Hamburgu.

S francuskom reprezentacijom ovo je ljeto osvojio zlatnu medalju na OI-ju u Londonu, što im je bio drugi olimpijski naslov, nakon 2008. godine u Pekingu. S reprezentacijom je osvojio naslov svjetskog prvaka 2001. i 2009. godine te naslov europskog prvaka 2006. i 2010. godine.