Montpellier pod istragom

Francuski rukometni prvak Montpellier nalazi se pod istragom zbog sumnji u namještanje jedne utakmice domaćeg prvenstva tijekom prošle sezone. Uvjerljivo najbolji francuski rukometni sastav, koji je osvojio 13 naslova prvaka u posljednjih 15 godina, 12. je svibnja ove godine iznenađujuće izgubio od Cesson-Rennesa sa 28:31, a na taj je ishod u kladionicama uplaćen sumnjivo visok iznos.

Za sada su iz kluba, Francuskog rukometnog saveza i francuske lige odbili komentirati navode o pokretanju istrage.

Ne mogu niti zamisliti kako bi rukometaši Montpelliera mogli postati osobe s kojima ne želite biti povezani, izjavio je Patrick Vignal, šef ureda za sport u Montpellieru.

Glavni čovjek za sport u regiji Languedoc-Roussillon bivši je francuski rukometni reprezentativac i igrač Montpelliera Joel Abati koji poziva na to da se ne osuđuje igrače prije no što se otkrije čitava istina o slučaju.

Moramo poštivati presumpciju nevinosti, ali ako se ova priča potvrdi imat će utjecaja na kompletan francuski rukomet, kazao je Abati.

Montpellier je prošle sezone osvojio naslov s 23 pobjede, jednim remijem i samo dva poraza, dok je Cesson-Rennes prvenstvo okončao na 10. mjestu.

Za Montpellier nastupa nekoliko francuskih reprezentativaca koji su nedavno u Londonu obranili naslov olimpijskih pobjednika, a najpoznatiji je Nikola Karabatić, najbolji francuski sportaš za 2011. godinu.