Vratar zamijenjen nakon 30 sekundi

Vratar norveškog prvoligaša Valerenge Lars Hirschfeld zamijenjen je već nakon 30-tak sekundi utakmice protiv Honefoss , iako se nije ozlijedio niti učinio nešto krivo. Kod prvog prekida umjesto njega u igru je ušao Gudmund Taksal Kongshavn.

Kanadski reprezentativac zbog ozljede gležnja nije konkurirao za sastav, međutim zbog pravila Norveškog nogometnog saveza morao je barem započeti utakmicu. Da je njegova zamjena Kongshavn započeo od prve minute ne bi imao pravo nastupa za drugu momčad Valerenge koju ovoga tjedna očekuje ključna utakmica za ostanak u drugoj ligi protiv Gjovika. Ovako je Kongshavn ušao u igru kao zamjena čime je stekao pravo nastupa za Valarenga II.

Mislim da u životu nisam kraće branio. Duže sam se oblačio nego što sam proveo na terenu, izjavio je sa smiješkom vratar kanadske reprezentacije koji je tijekom karijere bio i član Tottenhama, Leicester Cityja, Dundee Uniteda, Rosenborga, Tromosoa, CFR Cluja i Energie Cottbusa.

Premda postupak vodstva Valerenga pravno nije upitan, iz Gjovika su najavili kako razmišljaju o žalbi.

Potez čelnika Valerenge nema veze s fair-playom. Razočarani smo njihovim poimanjem sporta, razmišljamo i o tužbi, izjavio je izvršni direktor Gjovika Jorg Terje Sagenes.

Oglasilo se i vodstvo Norveškog nogometnog saveza poručivši kako je potez Valerenge moralno upitan, no dopušten prema propisima NFA-e.

Oni su iskoristili sivu zonu, jer nitko nije predvidio ovakvu situaciju. Propisi su pisani u dobroj namjeri i nitko nije razmišljao o ovakvim potezima, izjavio je glavni tajnik NFA-a Kjetil Siem.