HKO: Stanje u sportu iznimno loše

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Hrvatskog kluba olimpijaca status sporta i aktualna situacija u hrvatskom sportu ocijenjeni su iznimno lošim.

Financijsko stanje klubova i saveza je vrlo teško, a nema ni masovnosti nužne za razvoj sporta i sportaša. Na sve to nadovezala se i teška gospodarska situacija u Hrvatskoj, pa je gledanost sportskih priredbi manja nego ikad.

Hrvatski klub olimpljaca i dalje će inzistirati na unaprijeđenju statusa hrvatskih sportašica i sportaša te priznanju njihove velike uloge u promidžbi Hrvatske u svijetu. Očekuje se i konačno rješavanje pitanja trajnih naknada za vrhunske rezultate, sukladno dosad postignutim dogovorima i najavama, odnosno reguliranje tih naknada unutar Zakona o sportu. Nevezano uz to, kao i uz
ostale akcije na unaprijeđenju hrvatskog sporta i statusa sportaša, Hrvatski klub olimpijaca i dalje radi na suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Na Skupštini HKO-a izabrana su i tri predstavnika u Skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora u sljedećem mandatu. Uz predsjednika HKO- a Zorana Primorca bit će to još i Igor Boraska te Samir Barać.