Španjolski mediji bijesni zbog odgode

Španjolski mediji s bijesom i nevjericom osvrnuli su se na odgodu prvenstvene utakmice između Real Madrida i Rayo Vallecana zbog sabotaže s kabelima za električnu rasvjetu. Nekoliko je novinara komentiralo da su komične scene, u kojima nekoliko radnika pokušava popraviti nekoliko kabela dok skupina dužnosnika čeka u polumraku, učinile da španjolska liga izgleda kao "banana republika".

Uz ionako već narušenu sliku La Lige zbog financijskih dugova velikog broja klubova, polupraznih stadiona i nezadovoljstva zbog visine cijena ulaznica i vremena kada se igraju utakmice, ovaj incident došao je u najgore moguće vrijeme. 

Marca: "Lokalne lige bolje su organizirane" 

Četvorica ili petorica radnika radi, a 100 ih još stoji okolo i gleda. Gdje smo to vidjeli prije? U Španjolskoj, naravno, piše kolumnist Roberto Palomar u sportskom dnevniku "Marca". Slika radnika koji, ne vadeći cigaretu iz usta, pokušava spojiti kabele s komadićem ljepljive trake, metafora je za banana republiku lige. Luda vremena za početak utakmica, užasni dugovi, sve manje gledatelja na stadionima, sabotaža na utakmici koja je proglašena utakmicom visokog rizika, kubovi ne poduzimaju osnovne mjere za sudjelovanje u profesionalnim natjecanjima... Postoje lokalne lige koje su bolje organizirane, piše Palomar.

Real je najprije objavio da ne želi još jedan rizik sa sabotažom na električnoj rasvjeti i da želi igrati utakmicu u ponedjeljak u 17 sati, ali je onda ipak pristao na početak u 19.45. Utakmica je trebala početi u nedjelju u 21.30 ali su tisuće navijača ostali stajati izvan zaključanog i zamračenog stadiona dok su radnici pokušavali popraviti rasvjetu.

Kolumnist drugog sportskog dnevnika "As" Alfredo Relano dodao je da je ova sabotaža još jedan udarac slici Španjolske, napominjući da se utakmica trebala prenositi u 150 zemalja. Sada smo suočeni s nogometnim terorizmom. Policija mora otkriti krivce i privesti ih pravdi, izjavio je Relano.

Predstavnica centralne vlade u Madridu Cristina Cifuentes izjavila je za španjolski radio u ponedjeljak da je istraga otkrila da je rasvjeta na stadionu sabotirana i da se pokušavaju otkriti počinitelji.