Terry se povlači iz reprezentacije

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije John Terry objavio je u nedjelju da se povlači iz reprezentacije budući da je njegov položaj u nacionalnoj vrsti postao neodrživim nakon što je Engleski nogometni savez (FA) protiv njega pokrenuo proces zbog optužbi da je rasistički vrijeđao nogometaša Queens Park Rangersa Antona Ferdinanda.

Terry je objavio povlačenje iz Gordog Albiona uoči saslušanja pred Disciplinskom komisijom Engleskog nogometnog saveza, koji je pokrenuo istragu protiv njegovih navodnih rasističkih ispada, iako ga je u srpnju civilni sud oslobodio optužbi.

Nogometni savez je, podižući optužbu protiv mene iako sam oslobođen na sudu, učinio moju poziciju u reprezentaciji neodrživom, rekao je 31-godišnji kapetan Chelseaja koji je za reprezentaciju odigrao 78 utakmica i postigao šest golova. Zadnju utakmicu za Gordi Albion odigrao je u Moldaviji početkom mjeseca.

Terryju je u reprezentaciji dva puta oduzimana kapetanska vrpca, prvi put u 2010. nakon ljubavnog skandala s djevojkom njegova reprezentativnog suigrača Waynea Bridgea, a drugi put u veljači ove godine, nakon optužbi za rasistički napad na Ferdinanda, što je navelo tadašnjeg izbornika Fabija Capella da podnese ostavku.

Želim zahvaliti svim engleskim izbornicima koji su me odabrali 78 puta. Imam veliku čast dijeliti to zadovoljstvo sa svim igračima s kojima sam igrao. Želim zahvaliti i njima, navijačima i obitelji koji su me podržavali tijekom moje reprezentativne karijere, dodao je Terry koji, ako ga se proglasi krivim za rasističko vrijeđanje Ferdinanda, može dobiti kaznu kakvu je dobio Liverpoolov Luis Suarez prošle sezone koji je kažnjen s 40.000 funti i zabranom nastupa na osam utakmica jer je uvrijedio igrača Manchester Uniteda Patricea Evru.

Hodgson razočaran Terryjevom odlukom

Engleski izbornik Roy Hodgson nevoljko je prihvatio odluku Johnya Terryja da prekine reprezentativnu karijeru. Želio bih zahvaliti Johnu Terryju za njegovu predanost engleskoj reprezentaciji otkako sam ja postao izbornik. Naravno, razočaran sam jer gubim igrača s takvim reprezentativnim iskustvom i takvim sposobnostima. Uživao sam u dobrom odnosu kojeg sam imao s njim kao izbornik i nevoljko prihvaćam njegovu odluku, izjavio je Hodgson.