Rukometašice počinju pripreme za EP

Nakon povijesnog plasmana na Olimpijske igre i izvrsnog nastupa u Londonu gdje je zaustavljena u četvrtfinalu, hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju u prosincu očekuje Europsko prvenstvo u Srbiji (4.-16. prosinca).

U sklopu priprema za Europsko prvenstvo, hrvatske rukometašice nastupit će na turniru u Petrovcu u Srbiji od 4. do 6. listopada, a s pripremama će početi u Slavonskom Brodu (1.-3. listopada). Izbornik Vladimir Canjuga objavio je popis igračica za prvi dio priprema i turnir u Petrovcu.

Na popisu su Katarina Bralo (Budućnost), Ivana Jelčić (Podravka), Marta Žderić (Podravka), Maja Zebić (Zaječar), Nikica Pušić-Koroljević (Podravka), Anita Gaće (Podravka), Nataša Janković (Lokomotiva), Katarina Ježić (Budućnost), Dragica Džono (Zelina), Vesna Milanović-Litre (Podravka), Lana Franković (Sesvete), Kristina Elez (Erdi Sport), Ivana Lovrić (Samobor), Miranda Tatari (Podravka), Sonja Bašić (Metalurg), Renata Knježević (Zelina), Žana Čović (Podravka) i Ivana Petković (Zelina).

Hrvatske rukometašice na Europskom prvenstvu igrat će u skupini C u Novom Sadu zajedno sa Njemačkom, Mađarskom i Španjolskom.