Osijek se priprema za Vatrene

U Osijeku je održan sastanak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza, NK Osijeka i Grada Osijeka uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Walesa koja će se 16. listopada održati u Gradskom vrtu.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, direktor reprezentacija Zorislav Srebrić, direktorica NK Osijek Valentina Koprivnjak te potpredsjednik HNS-a Ante Vučemilović. Vrbanović je izjavio kako je presretan što se jedna ovako važna utakmica igra u Osijeku, gradu iz kojeg su potekli brojni hrvatski sportaši i nogometaši, među kojima i sadašnji predsjednik Saveza Davor Šuker.

Vrbanović je naglasio kako će se ulaznice prodavati po popularnim cijenama: Za utakmicu protiv Walesa cijene ulaznica bit će popularne. U Slavoniji su cijene drugačije i mi ćemo to apsolutno respektirati i o tome ćemo voditi računa. Zanimanje za utakmicu je sjajan i vjerujem kako stadion biti rasprodan.

Hrvatski reprezentativci doputovat će u Osijek u noći s petka na subotu (s 12. na 13. listopada), odmah nakon kvalifikacijske utakmice s Makedonijom u Skoplju te će odsjesti u hotelu Osijek. Reprezentacija Walesa u grad stiže u ponedjeljak, 15. listopada te će biti smješteni u hotelu Lav u Vukovaru. Utakmica između Hrvatske i Walesa počet će u 20 sati.

U Osijeku će se u to vrijeme održati i Festival ženskog nogometa kojeg HNS organizira u suradnji s Europskom nogometnom federacijom.