Krstičeviću kazna i nova prijava

Disciplinski sudac elitnog razreda hrvatskog nogometa Krešimir Vlajčević kaznio je trenera Hajduka Mišu Krstičević s 3.000 kuna jer je psovao svoje igrače koji su se pozdravljali sa sucima neposredno nakon završetka utakmice Inter - Hajduk, ali je protiv njega odmah pokrenut novi postupak zbog posljednjih izjava objavljenih u medijima.

Krstičević je na pitanje novinara je li šutnja na konferencijama za novinare nakon gostujućih utakmica Hajduka samo privremena ili će se nešto promijeniti, između ostalog izjavio: Neću se družiti s ljudima koji su pokvareni, lažljivi i kompromitiraju nogomet. Neću se spuštati na taj nivo, pojavljivati ću se na konferencijama za novinare koje su obveza, ali dok god nas kradu, neću davati izjave koje bi kompromitirale moju osobnost.

Ovakva izjava nastavak je vrlo ružnog i nesportskog ponašanja gospodina Krstičevića nakon utakmice Inter - Hajduk. Ako se takvo ponašanje neposredno nakon utakmice dijelom može opravdati zbog činjenice da možda nije dobro vidio neke situacije koje su prethodile pojedinim sudačkim odlukama, četiri dana nakon utakmice kada je imao priliku vidjeti televizijsku snimku utakmice i uvjeriti se u ispravnost sudačkih odluka je neprihvatljiva i uvredljiva za sve nogometne djelatnike, stoji u priopćenju povjerenika za natjecanje Prve HNL Josipa Breznog koji je podnio disciplinsku prijavu protiv trenera Hajduka.

Disciplinski sudac kaznio je i trenera Zadra Dalibora Zebića s 1.000 kuna jer je nakon utakmice Split - Zadar vrijeđao suca Danijela Trampusa. Pomoćni trener Hajduka Ivo Šeparović koji je po završetku utakmice Inter - Hajduk psovao pomoćnog suca mora platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 kuna, a trener Osijeka Stanko Mršić i Cibalije Željko Kopić kažnjeni su ukorom.