Hrvatska će se uvijek boriti za odličja

Novoimenovani izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak najavio je kako će se na svim velikim natjecanjima reprezentacija nastaviti boriti za osvajanje odličja i pokušati biti najbolja kao što joj je to uspjelo i na Olimpijskim igrama u Londonu.

U narednom četverogodišnjem ciklusu cilj broj jedan su Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru, ali mi imamo toliko snažnu reprezentaciju da ćemo i na prvom sljedećem velikom natjecanju - Svjetskom prvenstvu u Barceloni u srpnju 2013. pokušati osvojiti najsjajnije odličje, izjavio je 42-godišnji Tucak za Radio Split u svojem prvom intervjuu nakon što ga je Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza prije dva dana imenovao izbornikom.

Nasljednik Ratka Rudića na klupi Barakuda naglasio je da će okosnicu reprezentacije činiti igrači koji su na Igrama u Londonu osvojili zlatnu medalju, ali i da će vrata reprezentacije biti otvorena svima koji igrama i ponašanjem budu mogli odgovarati reprezentativnim zahtjevima.

Tucak će debi na klupi Hrvatske imati 17. listopada u prvom kolu Svjetske lige protiv izvrsne reprezentacije Crne Gore.

To je natjecanje u kojem će prigodu dobiti i nekolicina mlađih igrača s kojima ćemo još više proširiti reprezentativnu bazu. Bez obzira na to mi ćemo i u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi ići na ostvarenje maksimalnog uspjeha, izjavio je Tucak istaknuvši da će, bude li potrebno, savjet zatražiti od svojeg prethodnika Rudića.