DC: Hrvatska u goste Italiji

U Londonu je održan ždrijeb parova prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa. Ždrijeb je odlučio da će hrvatski tenisači za ulazak u četvrtfinale od 1. do 3. veljače gostovati u Italiji.

Hrvatska i Italija dosada su se dva puta susrele u Davis Cupu, a oba je puta s 3:2 bolja bila Hrvatska. U Rimu 2001. Hrvatska je bila bolja na zemljanoj podlozi u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, a 2008. u Dubrovniku na dvoranskom betonu u četvrtfinalu Svjetske skupine.

Najbolji hrvatski igrač Marin Čilić trenutačno je jedini hrvatski predstavnik u prvih 100, nalazi se na 13. mjestu, te bi trebao ostvariti dvije pojedinačne pobjede protiv Talijana, dok bi mjesto u reprezentaciji trebali još pronaći Ivan Dodig, trenutačno 105., Ivo Karlović koji zauzima 118. mjesto, te Antonio Veić koji je 126. na ATP ljestvici.

Iako nema nijednog igrača u samome svjetskome vrhu, Italija je vrlo jaka reprezentacija s čak šest igrača u najboljih 100. Najbolje je plasiran Andreas Seppi na 26. mjestu, Fabio Fognini je 48., Simone Bolelli 61., Paolo Lorenzi 68., Filippo Volandri 75., a Flavio Cipolla 88.

Parovi 1. kola:

Kanada - Španjolska
Italija - HRVATSKA
Belgija - Srbija
SAD - Brazil
Francuska - Izrael
Argentina - Njemačka
Kazahstan - Austrija
Švicarska - Češka