Tucak novi izbornik vaterpolske reprezentacije

Predrag Sloboda, koji je u protekle dvije godine obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza, jednoglasno je na današnjoj izbornoj Skupštini izabran da i sljedeće četiri godine bude na čelu HVS-a. Za vrijeme njegovog mandata osvojeno je europsko zlato, Svjetska liga, dvije svjetske bronce i olimpijsko zlato.

Na Skupšini je imenovano i Stručno povjerenstvo HVS-a na čelu kojeg je Perica Bukić, a članovi Ratko Rudić, Milivoj Bebić, Zoran Roje, Ognjen Kržić i Boško Lozica koje je odmah poslije Skupštine predložilo Upravnom odboru da novi izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije i nasljednik Ratka Rudića bude šibenski stručnjak Ivica Tucak (42).

Svi ti trofeji osvojeni su pod izborničkom palicom Ratka Rudića, koji nakon osam godina napušta izborničku funkciju i postaje sportski direktor HVS-a. Ratko Rudić podnio je i završno izvješće u kojem je istaknuo da ne pamtim da je iti jedna reprezentacija tako premoćno osvojila Olimpijske igre i naglasio da se njegov projekt nastavlja te da hrvatski vaterpolo ima potencijal da i dalje bude na samom svjetskom vrhu.

Izabran je i novi Upravni odbor HVS-a na čelu kojeg je predsjednik Predrag Sloboda, a dva dopredsjednika su: Perica Bukić i Ivo Pavličević, a članovi: Željan Konsuo, Milivoj Bebić, dr. Boris Labar, Boško Lozica, Zoran Roje, Damir Radonić, Ante Kulušić, Adrian Ježina, Mladen Drnasin, Roko Tolić, Tomislav Paškvalin i Goran Hrnić.

Upravni odbor je prihvatio prijedlog Stručnog povjerenstva jer je Ivica Tucak, koji je između ostalog bio i pomoćnik Ratka Rudića u seniorskoj reprezentaciji, a kao trener juniorske reprezentacije Hrvatske osvojio brončanu medalju na EP u Beogradu 2008. , te zlatno odličje sa SP u Šibeniku 2009. godine, a kao trener Jadrana iz Herceg Novog dva puta je osvajao Jadransku ligu te dva naslova prvaka Crne Gore, kao i jedan crnogorski kup, dok je na početku trenerske karijere kao trener seniorske momčadi Šibenika u sezoni 2006/07 ušao u finale Kupa Len.