UEFA kaznila PAOK i Rapid

Europska nogometna federacija uvjetno je kaznila grčki PAOK iz Soluna i austrijski Rapid iz Beča igranjem nekoliko utakmica pred praznim stadionima, novčanim kaznama i zabranom sudjelovanja u europskim natjecanjima na godinu dana i to nakon divljanja navijača ta dva kluba prošli tjedan za vrijeme utakmice play-offa Europske lige.

PAOK je tako kažnjen igranjem tri utakmice na svojem terenu pred praznim stadionom i mora platiti 150.000 eura kazne, a Rapid će odigrati jednu utakmicu pred praznim tribinama i mora platiti 75.000 eura.

Kazna igranja pred praznim stadionom ne odnosi se na uzvrat play-offa koju dva kluba igraju u četvrtak u Beču. PAOK je dobio prvu utakmicu 2:1.

Jednogodišnja kazna zabrane nastupa u europskim natjecanjima proteže se na tri godine uvjetno, ali ako se dogode slični incidenti kazna odmah stupa na snagu.

Kazna znači i da će, ako se PAOK plasira u Europsku ligu, tri utakmice u svojoj skupini na svojemm terenu, biti odigrane pred praznim stadionom.

Klubovi su kažnjeni zbog divljanja svojih navijača. Policija je morala koristiti dimne bombe prije utakmice da rastjera navijače, a početak utakmice je kasnio pet minuta jer se čekalo da se dim raziđe. Navijači su osim toga kada su ušli na stadion nastavili sukobe još deset minuta prisiljavajući policiju na intervenciju.