Najmoderniji semafor u Hrvatskoj

Četiri dana uoči 113. Jadranskog derbija završena je prva faza montaže novoga semafora na stadionu na Kantridi. Kasno sinoć djelatnici talijanske tvrtke Tehnovision postavili su i posljednji modul, a u tijeku je opremanje kontrolne sobe iznad središnje tribine.

Semafor će u probni rad biti pušten sutra, najkasnije prekosutra. Površina ekrana iznosi 80 metara kvadratnih i riječ je o najvećem semaforu u Hrvatskoj i jednom od deset najvećih i najmodernijih u Europi. Ista je tvrtka postavila slične semafore na San Siru u Milanu i Mercedes Benz Areni u Stuttgartu. Uz pomoć njihovih djelatnika odradit ćemo premijeru ove subote na utakmici s Hajdukom. Ni mi sami ne znamo koje sve mogućnosti pruža novi Maxi LED display, ali zbog njegove naprednosti praktički nema ograničenja. U planu nam je i prikazivanje naših gostujućih utakmica u izravnom prijenosu, ali o tome ćemo nešto više znati nakon završetka razgovora s vlasnicima TV prava, rekla je direktorica riječkog nogometnog prvoligaša Marina Verla.

Istovremeno, na istočnoj tribini u tijeku je postavljanje zaštitne mreže ispred dijela na kojem će biti smješteni gostujući navijači.


                                                                                                                                                                      kv