Eto'o odbio igrati za Kamerun

Jedan od najboljih afričkih nogometaša svih vremena, 31-godišnji kamerunski napadač Samuel Eto'o odbio je vratiti se u reprezentaciju iako mu je istekla osmomjesečna suspenzija koju mu je izrekao Kamerunski nogometni savez krajem prošle godine zbog predvođenja štrajka reprezentativaca koji je za posljedicu imao otkazivanje prijateljske utakmice protiv Alžira.

Eto'o je u otvorenom pismu Savezu naveo kako se neće vratiti u reprezentaciju zbog amaterskog pristupa i lošeg vođenja.

Žao mi je što vas moram izvijestiti kako neću igrati za reprezentaciju jer problemi na koje sam ukazivao kao kapetan nisu riješeni. Reprezentativno okruženje i dalje je na amaterskoj osnovi, a vodstvo je neprikladno za vrhunsku razinu koju zahtijeva sport. Siguran sam kako će ljubitelji “nepobjedivih lavova“ razumjeti moj potez koji je usmjeren isključivo ka ukazivanju pozornosti na to da je potrebno profesionalnije vodstvo ovoj momčadi, stoji u Eto'ovu pismu.

Eto'o je inače dobio poziv za nastup u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na afričko prvenstvo protiv Zelenortskih otoka koja će se igrati 8. rujna.

Eto'o je četiri puta proglašavan najboljim afričkim nogometašem, a tijekom karijere igrao je za europske velikane Barcelonu i Inter. Trenutačno je član ruskog prvoligaša Anžija iz Mahačkale.