Rukometaši zasluženo do bronce

Hrvatski rukometaši osvojuili su broncu na olimpijskom turniru pobjedivši sa 33:26 (19:14) Mađarsku.

Nakon što su u polufinalu izgubili od Francuske, kauboji su se pribrali i krenuli u osvajanje brončanog odličja. Rukometaši su protiv Mađarske odigrali odlično, baš onako kako su igrali cijeli turnir.


Dodjela medalja


Poraz protiv Francuske u polufinalu utjecao je na početku utakmice protiv Mađarske na naše rukometaše koji su puno griješili u obrani pa je vratar Alilović prvu obranu imao tek u 18. minuti, a prvo vodstvo naši su ostvarili u osmoj minuti za 5:4 zahvlajujući pogotku Igora Vorija. Ipak veća kvaliteta naših igrača, posebno u vanjskoj liniji, došla je do izražaja i prvo poluvrijeme smo dobili s pet golova razlike 19:14.

Mađari su u drugi dio utakmice ušli odlučni da smanje vodstvo naših koji su im u tome pomogli neinventivnom igrom u napadu jer čak pet minuta nisu uspjeli postići pogodak pa su Mađari su nam se približili na samo tri gola razlike (23:20). Naši tada ponovno ubrzavaju, a brzi protok lopte Mađari ne mogu pratiti pa Lacković, Duvnjak, Ćupić i Štrlek serijom efektnih golova s krila i vanjskih pozicija u 48. minuti stvaraju prednost od šest pogodaka i praktički zaključavaju utakmicu.

Do kraja susreta naši su rutinirano kontrolirali rezultat, a u tim trenucima razbranio se i vratar Mirko Alilović koji imao 13 obrana pa su naši i puno prije nego što su češki suci odsvirali kraj započeli sa zasluženim slavljem.

Najefikasniji igrač u redovima Hrvatske bio je Ivan Čupić sa  osam pogodaka, slijede Blaženko Lacković sa sedam pogodaka i Domagoj Duvnjak sa šest pogodaka. Kod Mađara najviše pogodak dali su Harsanyi sedam i Nagy šest.


Čupić drugi strijelac turnira

Bronca rukometaša je 22. medalja koju je osvojila Hrvatska na olimpijskim igrama od osamostaljenja i šesta u Londonu.

Hrvatskoj je ovo treća olimpijska medalja iz rukometa, dva zlata (Atlanta, Atena) i jedna bronca (London). U Pekingu su kauboji također u polufinalu izgubili od Francuske, a u utakmici za treće mjesto izgubili su od Španjolske.


Izbornik Goluža o pogreškama


Mađari su u polufinalu ispali od Šveđana s jednim golom razlike (27:26). Mađarska je valjda najveći pehist olimpijskih turnira, čak četiri puta osvajala je "drvenu medalju" (1936., 1980., 1988., 2004.).