Cernogoraz osvojio drugo zlato za Hrvatsku!

Hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz (30) senzacionalno je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu u disciplini trap, dok je naš drugi predstavnik u finalu Anton Glasnović osvojio šesto mjesto.

Hrvatskoj je to treća medalja u Londonu i druga zlatna nakon trijumfa Sandre Perković u bacanju diska, dok je četverac na parić osvojio srebro.

Premda je u finale ušao kao šesti, Cernogoraz je u finalnoj seriji briljirao i stigao do najvećeg uspjeha u karijeri. U finalnoj seriji je pogodio 24 od 25 meta i sa ukupnih 146 pogodaka imao identičan rezultat kao i Talijan Massimo Fabbrizi. U dodatnom raspucavanju za zlato hrvatski strijelac je bio mirniji i koncentriraniji i u šestoj seriji je stigao do pobjede. U raspucavanju se puca do prvog promašaja.

Treće mjesto pripalo je Kuvajćaninu Fehaidu Aldeehaniju koji je nakon raspucavanja pobijedio Australcu Michaela Diamonda. Australac je u kvalifikacijama bio najbolji bez ijednog promašaja, no u finalu je ostao bez odličja.

Samo su najhrabriji predviđali ovakav uspjeh

Premda je na posljednjem europskom prvenstvu u Larnaki, na Cipru osvojio zlato u momčadskoj i pojedinačnoj konkurenciji samo su najhrabriji predviđali njegov uspjeh u Londonu.

Rodio se u Koperu u Sloveniji 1982. godine, a gađanjem letećih meta počeo se baviti kao 15-godišnjak, prvi put u Višnjanu, a poslije u Novigradu. Zanimljivo i njegov otac i djed bavili su se tim sportom, ali na lokalnoj razini. Bio je treći junior svijeta 2004. godine. Na Europskom prvenstvu u Osijeku 2009. godine osvojio je srebrnu medalju u disciplini trap u ekipnom natjecanju zajedno s braćom Antonom i Josipom Glasnovićem.

Ove godine godine na Europskom prvenstvu u Larnaki Giovanni Cernogoraz, Ante i Josip Glasnović osvojili su zlatnu medalju u momčadskoj konkurenciji, a u pojedinačnoj konkurenciji Cernogoraz je osvojio zlato.

Pucati je počeo u matičnom Gusaru, a posljednje tri godine brani boje Gorda iz Velike Gorice gdje ga trenira Stjepan Vučković. Najuspješniji je novigradski sportaš svih vremena, lani je bio proglašen sportašem godine u Zagrebačkoj županiji, najboljim sportašem Velike Gorice i najboljim istarskim sportašem u izboru dnevnog lista Glas Istre.

REZULTATI:

1. GIOVANNI CERNOGORAZ (HRV) 146 (6/6 raspucavanje)
2. Massimo Fabrizi (Ita) 146 (6/5)
3. Fehaid Aldeehani (Kuv) 145 (4/4)
4. Michael Diamond (Aus) 145 (3/4)
5. Jesus Serrano (Špa) 144
6. ANTON GLASNOVIĆ (HRV) 143