Ovo su moje zadnje olimpijske igre

Ovo su definitivno moje zadnje olimpijske igre, iako ću nastaviti igrati, kazao je sedmerostruki olimpijac Zoran Primorac, koji se porazom od Egipćanina El Sayeda Lashina u 2. kolu oprostio od OI u Londonu.

Tijelo više ne reagira kao nekad, ne podnosim više taj silan stres i definitivno su ovo moje zadnje Igre. Teško da ću ići na svoje osme u Rio de Janeiru, ali ću nastaviti igrati stolni tenis u klubu u ruskom Jekaterinburgu, a sljedeće godine je Europsko i Svjetsko prvenstvo. Šteta, protiv Egipćanima sam napravio puno pogrešaka, volio bih da sam se mogao oprostiti barem s pobjedom. Ipak, bavio sam se drugim stvarima osim sporta, a u pripremama sam pogriješio jer sam odigrao premalo mečeva. Zato sam i izgubio, kazao je Primorac (43), koji se prisjetio i bogate olimpijske karijere i srebra u paru s Ilieom Lupulescuom u Seulu 1988. U Pekingu je dogurao do četvrtfinala, a na Igrama 2000. u Sydneyu nosio je hrvatsku zastavu na otvaranju.

Primorac se priprema za drugu karijeru nakon sportske te se kandidirao za član Savjeta sportaša Međunarodnog olimopijskog odbora. Glasuju svi sportaši koji sudjeluju na OI, a rezultati će se znati 9. kolovoza.

Prijavio sam se, jedan sam od 21 sportaša iz ukupno devet sportova, a prolazi nas devet, s tim da smo iz stolnog tenisa ja i Belgijanac Jean Michael Saive. Već sam u kampanji u Selu, lobiram da glasuju za mene. Mislim da je došlo vrijeme da sportaši budu uključeni u sve odbore koji zapravo donose odluke, Olimpijske igre su za sportaše, a ispada da su samo važni oni koji donose odluke, kazao je Primorac, koji kao pravi kandidat ima i kandidacijski bedž.