Jedva čekam Rio

Moj san je olimpijsko zlato, u Londonu nisam uspio i sada jedva čekam OI u Rio de Janeiru za četiri godine, kazao je na konferenciji za novinare u Hrvatskoj kući u Londonu naš gimnastičar Filip Ude.

Ude je u subotu u kvalifikacijama konja s hvataljkama pao sa sprave i natjecanje okončao kao deveti u svojoj skupini sa osvojenih 13.933 boda. Srebro iz Pekinga je tako ostalo neobranjeno.

Napravio sam baš početničku pogrešku. Požurio sam i kada se to dogodi na konju, onda je gotovo, nema iskupljenja. Inače, dan ranije na zagrijavanju sam sve napravio odlično, i taj element također, iako sam i ranije imao problema s izvedbom upravo tog dijela. Očito ga još nisam uvježbao, kazao je Ude, koji ne gubi nadu.

Bio sam najspremniji u životu ovdje u Londonu, još bolji nego u Pekingu gdje sam uzeo srebro, a sve je bilo uzalud zbog baš početničke pogreške. Pripremam se za novi ciklus i Rio de Janeiro. San mi je olimpijsko zlato i nadam se da mogu do njega u Brazilu. Znam da se mogu boriti sa svima na svijetu i valjda ću to dokazati na idućim Igrama, izjavio je naš jedini gimnastičar na Igrama.