Mentalno smo mnogo jači

Nervozno smo ušli u utakmicu, ali je to bilo za očekivati jer smo nakon dva i pol mjeseca priprema jedva čekali da počne, kazao je nakon pobjede nad Grčkom (8:6) u 1. kolu olimpijskog turnira pomoćni trener vaterprolista Elvis Fatović.

Fatović i Vjeko Kobeščak su vodili utakmicu s Grčkom, jer na klupi nije bilo izbornika Rudića, kažnjenoga s jednom utakmicom još na finalu Svjetske lige u Kazahstanu.

Naravno da je pomalo čudno kada nema izbornika na klupi i momčad sasvim drugačije reagira s drugim trenerom, ali smo mi previše iskusni za takve stvari. Sve smo se dogovorili prije početka, Rudić je bio na tribinama, te nije bilo potrebe za verbalnom ili neverbalnom komunikacijom. Mi smo ipak četiri godine skupa, a to je jako puno vremena da se upoznamo, kazao je Fatović, koji je odao priznanje i Grcima.

Grci su najpotcjenjenija momčad u vaterpolu, a imaju gotovo istu igru kao njihova nogometna reprezentacija. Igraju sporo i dosadno, ali znaju kazniti sve pogreške protivnika. Mi smo u početku bili jako nervozni, zapucali smo dosta zicera, ali su to sve bile izrađene i odigrane akcije, tako da nikome nemam što zamjeritI. Sada ćemo u svakoj sljedećoj utakmici, a prvi su Talijani, morati podići igru stepenicu više, zaključio je Fatović.

Nikša Dobud je zabio dva pogotka na utakmici i bio je jedan od naših najboljih igrača.

Grci uopće nisu loša ekipa, a mi smo bili jako nervozni zbog prve utakmice, ali najviše zbog ranojutarnjeg termina. To što Rudić nije bio na klupi nije uopće utjecalo na momčad, više je to bila nervoza početka olimpijskog turnira, kazao je Dobud.

Mentalno smo mnogo jači nego u Pekingu, a to dokazuje i ova utakmica. Nismo paničarili kada su nas Grci držali u egalu, pametno smo koristili šanse u završnici i stigli do prve pobjede. Pripremali smo se za ovu utakmicu, koju smo morali odigrati bez izbornika, ali naravno da momčad i nesvjesno reagira u igri u takvoj situaciji. No, glavni razlog problema u prvom dijelu igre jest nervoza zbog silnog iščekivanja, dodao je Miho Bošković.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Španjolske u utorak 31. srpnja u 11,20 sati.