Barakude pobjedom otvorile OI

U prvoj utakmici A skupine olimpijskog turnira vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Grčku s 8:6 (1:2, 2:1, 1:1, 3:1). Utakmica je odigrana u Waterpolo Areni, a sudili su Adrian Alexandrescu iz Rumunjske i Gyorgy Juhasz iz Mađarske.

Reprezentacija Hrvatske izborila je prvu pobjedu na olimpijskom turniru koji je počela bez Ratka Rudića. Hrvatski izbornik je zbog crvenog kartona zarađenog na utakmici protiv Kazahstana u Svjetskoj ligi bio suspendiran pa su umjesto njega susret vodili njegovi pomoćnici Elvis Fatović i Vjekoslav Kobeščak.

Nakon nervoznog prvog dijela u kojem su naši igrači napravili više tehničkih pogrešaka, rezultat je bio izjednačen 3:3, a nitko nije imao prednost ni nakon treće četvrtine. U posljednjih osam minuta hrvatski vaterpolisti ušli su promašajem Nikše Dobuda, ali su zahvaljujući golovima Dobuda, Mihe Boškovića i Sandra Sukna stvorili prednost od tri gola (8:5) i rutinirano priveli utakmicu kraju.

Barakude su dobro igrale u obrani, a sigurnost momčadi davao je izvrsni vratar Josip Pavić, koji je skupio 14 obrana. Dvostruki strijelci za Hrvatsku bili su Bošković, Dobud i Sukno, a po jedan gol su zabili Petar Muslim i Andro Bušlje.

U drugom kolu Hrvatska igra protiv Španjolske u utorak 31. srpnja u 11.20.

HRVATSKA - GRČKA 8:6 (1:2, 2:1, 2:2, 3:1)

Hrvatska: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 2, Barač, Hinić, Obradović, Vićan

Grčka: Deligiannis, Mylonakis, Miralis 1(1), Kokkinakis, Chatzitheodorou, Theodoropoulos, Afroudakis, Delakas 1, Afroudakis, Fountoulis 2(1), Mourikis 2, Voulgarakis, Karampetsos

Peterci: Hrvatska 0, Grčka 2 (2)
Realizacija igrača više: Hrvatska 8/3, Grčka 9/3