Sanja Jovanović bez polufinala

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u polufinale na 100 metara leđno na Olimpijskim igrama u Londonu. Jovanović je u prijepodnevnim kvalifikacijama u svojoj skupini bila peta i s vremenom 1:03.38 zauzela 36. mjesto u konkurenciji 45 plivačica.

Najbrža u kvalifikacijama bila je Australka Emily Seebohm, koja je s vremenom 58.23 sekunde postavila novi olimpijski rekord.

Zadovoljna sam s obzirom na to da do posljednjeg trenutka uopće nisam niti znala da ću ići na Olimpijske igre. Zato nismo niti previše radili već smo samo radili na održavanju forme, izjavila je naša najbolja plivačica. 

Jovanović: Ovo su moje trenutne mogućnosti

Mislim da bi bilo nerealno od mene da kažem da sam više očekivala i da sam mogla plivati oko minute, ovo su zbilja moje trenutne mogućnosti. Pokušala sam plivati blizu svojeg najboljeg rezultata ove godine. Ovaj rezultat nije savršen, ali sam samim nastupom u Londonu ispunila svoja očekivanja. Dala sam sve od sebe i to je najvažnije, rekla je Jovanović, čija je forma daleko od optimalne.

Ovdje mi je jako lijepo, iako mi malo nedostaje Dmitar Bobev, ipak je on moj trener. Sada slijedi navijanje, gledat ću i ostale sportove. Možda malo i prošetam Londonom i pogledam kulturne znamenitosti. Ovo su moje treće Igre, najljepše me uspomene vežu uz Atenu jer je to bila moja premijera na ovako velikom natjecanju. Tada sam imala godina i na natjecanje sam išla puno opuštenije. Sad sam opet bez pritiska, jer nisam niti imala neka očekivanja niti sam mislila da mogu napraviti neku senzaciju, zaključila je Jovanović.