Nikome nećemo biti kanta za napucavanje

Rezultat je posve nerealan jer smo tridesetak minuta igrali ravnopravno s najboljom i najskupljom ekipom koja je ikad nastupila na Olimpijskim igrama, kazao je nakon poraza od SAD-a (56-81) izbornik hrvatskih košarkašica Stipe Bralić.

Ovo je ipak naša prva utakmica uopće ikad na Olimpijskim igrama i to pred 12.000 gledatelja protiv najjače ekipe. Dobro smo stajali na terenu, unatoč početnoj nervozi, bilo je perioda igre nakon kojih sam već bio ponosan na svoje igračice, no u zadnjoj četvrtini smo jako pali, kazao je Bralić, koga nije zabrinuo poraz svjetskih doprvakinja Čehinja od Kineskinja.

I Češka i Kina su vrhunske ekipe, dok smo mi u zadnje dvije godine sa 96. pozicije na svijetu sada došli u poziciju da igramo na olimpijskom turniru. Ako pokažemo igru iz prvih tridesetak minuta protiv Amerikanki, onda imamo šansu za četvrtfinale. Mislim da su Angolke ipak najslabije, Amerikanke daleko najjače, a ostale ekipe su izjednačene, zaključio je Bralić.

Amerikanke su najbolja ekipa na svijetu, a toliko su jake da bi mogle bez problema igrati našu mušku ligu. Cijeli život treniram košarku, a sada mi se ispunila želja igrati na Olimpijskim igrama i to u prvoj utakmici protiv onih najboljih. Prve tri četvrtine smo ipak pokazale da se možemo nositi i s najjačima, ali je kraj bio zapravo očekivan jer su one puno snažnije i kod njih igraju svih 12 igračica, s užasnim presingom tijekom cijele utakmice, izjavila je Iva Ciglar.

Tri četvrtine je bilo više nego dobro, a ovo je stvarno nerealan krajnji ishod s obzirom na našu igru. Možda su na Amerikanke malo i potcijenile. Ovo bi nam mogla biti dobra motivacija za naredne susrete, a ovim susretom smo pokazale da nikome nećemo biti kanta za napucavanje na Olimpijskom turniru, kazala je naš centar Luce Ivanković.

U 2. kolu u ponedjeljak u 10 sati naše će košarkašice igrati protiv Kine.