Ovu utakmicu moramo što prije zaboraviti

Obranu smo igrali kako smo se dogovorili, ali smo zakazali u napadu i to nas je koštalo poraza, kazao je nakon poraza u 1. kolu olimpijskog turnira u Londonu od Brazila (23:24) izbornik Vladimir Canjuga.

Obrana jednostavno nije mogla nadoknaditi nedostatak postignutih pogodaka. Previše je bilo pogrešaka u našoj igri i previše promašenih zicera da bi izbjegli poraz od Brazilki. Nastojali smo igrati brzo protunapadima preko Zebić i Franić, ali se one potom nisu brzo vraćale u obranu. Morat ćemo nadoknaditi ovaj poraz, kazao je vidno razočaran izbornik Canjuga.

Izgubile smo prvu utakmicu, loše smo započeli Olimpijske igre. Bila je to izjednačena utakmica u kojoj je odlučivala jedna lopta i jedan šut. Ipak smo radili previše pogrešaka i to moramo popraviti u sljedećim utakmicama. Još uvijek nismo odustali od borbe za medalju, kazala je Maja Zebić, koja je postigla pet zgoditaka.

Bio je ovo naš povijesni, prvi nastup na Olimpijskim igrama i to nas je činilo jako ponosnim na početku. No, zabrljale smo, izgubile od Brazilki, a nisam ponosna ni na svoju igru jer sam napravila previše pogrešaka. Ono što me najviše iznenadilo je ogroman broj gledatelja u dvorani, to nisam očekivala na rukometnoj utakmici u Londonu, izjavila je Dijana Jovetić, sa šest zgoditaka najbolji hrvatski strijelac.

Kristina Franić će ući u povijest kao strijelac prvoga hrvatskoga pogotka na Olimpijskim igrama.

To me nimalo ne usrećuje jer smo izgubili. Igrale smo jako loše i gotovo bezvoljno. Ovu utakmicu moramo što prije zaboraviti, kazala je Franić.