Ševčenko počeo političku karijeru

Slavni ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko odlučio je završiti svoju igračku karijeru dva mjeseca prije svog 36. rođendana, te je odlučio odmah započeti baviti se politikom i biti će kandidat na parlamentarnim izborima u listopadu.

Ševčenko se učlanio u stranku Ukrajina - naprijed! koju su osnovali političari izbačeni iz glavne oporbene koalicije koju je prije svog odlaska u zatvor predvodila bivša premijerka Julija Timošenko.

Možda ću vas sve šokirati, ali moja budućnost nema nikakve veze s nogometom, već s politikom. Želim pronaći svoje mjesto u politici, te podijeliti svoje iskustvo koje sam stekao u inozemstvu kako bih pomogao svojoj zemlji, objavio je Ševčenko.

Ševčenko je karijeru započeo i završio u kijevskom Dinamu, proslavio se u Milanu za koji je nastupao od 1999. do 2006. godine, te u sezoni 2008/09., a još je igrao i za Chelsea od 2006. do 2008. Dobitnik je Zlatne lopte 2004. godine, a za reprezentaciju Ukrajine ostvario je 111 nastupa i 48 golova.

Stranku Ukrajina - naprijed! predvodi Natalija Korolevska, bivša članica BYuT-a Julije Timošenko iz kojega je izbačena zbog optužbi da je potajno surađivala s vladom. Korolevska te optužbe odbacuje.