Pejčić bez finala, zlato Kineskinji

Hrvatska streljačica Snježana Pejčić nije uspjela izboriti finale u disciplini 10 m zračne puške u subotu, prvog dana Olimpijskih igara u Londonu. U kvalifikacijama je zauzela 18. mjesto s 395 pogođenih krugova, te tako neće moći braniti brončanu medalju osvojenu na Igrama u Pekingu prije četiri godine. Samo osam natjecateljica ušlo je u finale, a u kvalifikacijama ih je nastupilo 59.

Nije bio moj dan, nisam ušla u finale, ali nisam ni posebno razočarana, kazala je Snježana Pejčić.

Zadovoljna sam nastupom, ai ne i rezultatom. Ipak, bila sam blizu finala. Od pet pogođenih devetki čak tri su 9.9, a da su barem dvije bile desetke sada bih pucala za medalju. Bila sam pod pritiskom sve ove dane, ali ne i danas ujutro. Rekla sam sama sebi - štogod se dogodilo nije kraj svijeta, rekla je simpatična Riječanka, koju još očekuje nastup disiplini trostav za sedam dana. 

Prvu od 302 zlatne medalje koliko će ih biti podijeljeno na Igrama u Londonu, osvojila je kineska streljačica, 23-godišnja Yi Silin pobijedivši u finalu zračne puške 10 metara s 502,9 pogođenih krugova.

Srebrna medalja pripala je Poljakinji Sylwiji Bogackoj koja je pogodila 502,2 kruga, a broncu je osvojila Kineskinja Yu Dan čiji je rezultat iznosio 501,5 krugova. Zlatna iz Pekinga Čehinja Katerina Emmons natjecanje je završila na četvrtom mjestu.