Toplak više nije trener Cibalije

Niti tjedan dana nakon početka novog prvenstva Hrvatske za nogometaše dogodila se prva smjena trenera. Vinkovački prvoligaš Cibalia sporazumno je raskinuo ugovor s trenerom Samirom Toplakom.

Rastali smo se sa Samirom Toplakom sporazumno na obostranu inicijativu. Toplaku želimo puno sreće i uspješan nastavak trenerske karijere. Samir je i ovim činom dokazao kako mu je Cibalia važna i hvala mu na tome. Osobno mi je žao i moram istaknuti kako je Toplak imao rezultate i dokazao se kao trener. Prošle godine je iz ničega je napravio puno, no trenutno nam je najbitniji naš klub, a ovako nismo mogli dalje, izjavio je predsjednik Cibalije Zvonimir Hodak.

Samir Toplak naglasio je kako je u ovom trenutku općenito puno negativnosti u hrvatskom nogometu.

Situacija u državi i društvu je takva da je sve puno negativnih stvari, a ja jednostavno ne želim biti teret jednom prekrasnom klubu i ljudima koji su me prihvatili kao svojega te odgovorno držim kako je u ovom trenutku za Cibaliju bolje da se raziđemo i da se negativna energija makne od ovog kluba, rekao je Toplak.

Cibalia je u 1. kolu prije pet dana izgubila na svom terenu od Slavena Belupa sa 0:3.

U susretu 2. kola u kojem Cibalia u subotu gostuje u Zagrebu protiv Dinama momčad će voditi pomoćni trener Miroslav Bojko, a najozbiljniji kandidat za novog trenera je Željko Kopić, koji je prošle sezone vodio Lučko.