Hajduk u trećem pretkolu

Hajduk je u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige izgubio od Skonta sa 1:0, ali zahvaljujući pobjedi u Splitu od 2:0, Hajduk je prošao u treće pretkolo Europske lige.

U nezanimljivoj utakmici Hajduk je ipak bio bolji od igrača Skontea, dominirao je na terenu, ali bez izglednijih prilika. Najzanimljiviji trenuci utakmice desili su se na samom kraju kad je u sudačkoj nadoknadi Sinelnikovs zabio gol za pobjedu Skonta.

Hajduk će u 3. pretkolu igrati protiv milanskog Intera. Prva utakmica je u Milanu 2. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Splitu.

Nogometaši Slaven Belupa pobjedili su Portadown sa 4:2 i tako osigurali prolaz u treće pretkolo. Slaven je u prvoj utakmici dominantno pobjedio sa 6:0.

Golove za Slaven zabili su Igor Bubnjić (10) i Petar Brlek (14), a dva gola zabio je Martin Šaban (62, 64). Za Portadown golove su zabili Richard Lecky (45+2) i Neil McCafferty (67).

Slaven Belupo će u 3. pretkolu igrati protiv prošlosezonskog finalista ovog natjecanja Athletic Bilbaa. Prva utakmica je u Bilbaou 2. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Koprivnici

Osijek eliminiran iz Europske lige

Osijek je u uzvratnoj utakmici izgubio od Kalmara sa 3:0. Tim porazom Osječani su eliminirani iz daljnjeg natjecanja jer je Kalmar u prvoj utakmici pobjedio sa 3:1.

Osijek ipak nije uspio nametnuti svoju igru, već se uglavnom branio. u 25. minuti Dauda je zabio za vodstvo Klamara. Dominacija švedskog kluba se nastavila do kraja poluvremena kad je Smoje u sudačkoj nadoknadi zabio autogol i tako povećao vodstvo Kalmara na 2:0.

Zadnji odlučujući gol zabio je Nouri i to u trećoj minuti sudačke nadoknade.