Martić propušta Olimpijske igre

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić ipak će propustiti nastup na olimpijskim igrama u Londonu, odlučeno je nakon liječničkog pregleda.

Martić je unatoč bolovima u lijevom stopalu jučer doputovala u London te se do zadnjeg trenutka nadala nastupu na olimpijskom teniskom turniru.

Liječnička komisija Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Londonu, koju čine Boris Labar, Miroslav Smerdelj i Igor Borić, pregledala je Petru Martić nakon njezinog dolaska u Olimpijsko selo te ustanovila ozljedu plantarne fascije na lijevom stopalu. Dosadašnja terapija nije bila dovoljna da je osposobi za veći fizički napor.

Temeljem nalaza i potrebe za poštedom od fizičkih aktivnosti smatramo da Petra Martić nje sposobna za nastup na OI London, zaključila je komisije. Martić je u prvom kolu trebala igrati protiv Čehinje Lucie Safarove.

Do ozljede je došlo prije šest tjedana tijekom turnira Roland Garros u Parizu. Jučer je također zbog ozljede nastup u Londonu otkazao i Ivo Karlović tako da će Hrvatsku na teniskom turniru na ovim olimpijskim igrama braniti Marin Čilić i Ivan Dodig.