Naš san je ostvaren samim dolaskom u London

Hrvatske košarkašice i rukometašice nastupit će u subotu prvi put u povijesti na olimpijskim igrama, a Hrvatska također prvi put dvije ženske ekipe. 

Košarkašicama je prvi protivnik ujedno najjači mogući, Sjedinjene Države, koje su u Londonu najveći kandidati za ukupno peto zlato. Hrvatice počinju s Amerikankama, a potom slijede dvoboji s također iznimno jakim Kineskinjama i Čehinjama, dok bi šansu za četvrto mjesto i četvrtfinale naše košarkašice potražile u zadnja dva ogleda s Angolom i Turskom.

Imamo najjačeg mogućeg protivnika u prvoj utakmici i to će nam biti ujedno i najlakši susret na Igrama. Bitno je da izgubimo sa što manjom razlikom, a onda protiv Turske i Angole tražiti šansu za četvrtfinale. I američki novinari su me pitali o našoj prvoj utakmici, a ja sam rekla da je hrvatska muška reprezentacija 1992. igrala finale s Dream teamom. Sada je vrijeme za nas i nadam se plasmanu u četvrtfinale, kazala je iskusna Anđa Jelavić.

Mi smo već napravile sjajan rezultat samim tim što smo se plasirali na turnir u Londonu. Imamo šansu i za plasman u četvrtfinale, a ako nas krene šut izvana protiv Angole i Turske, mogle bismo i uspjeti u tome. Utakmica s Amerikankama bit će i naša najlakša jer su one najbolje na svijetu, kazala je Iva Ciglar.

Rukometašice se nadaju dobrom rezultatu

I dok košarkašice igraju s Amerikankama, rukometašice će također svoj povijesni, prvi nastup imaju protiv Brazilki u subotu.

Naša prednost jest što smo plasmanom u London već postigli ogroman uspjeh, a sva pažnja će ipak biti posvećena našoj muškoj reprezentaciji. Na ovim Igrama u Londonu smatrat ću uspjehom svaku pobjedu, a naš cilj je plasman u četvrtfinale. Naravno da će nam biti teško jer je naša skupina iznimno izjednačena, svojevrsna skupina smrti, a naš prvi protivnik je po mjeri jer se s Brazilkama možemo i moramo nositi, izjavio je izbornik Vladimir Canjuga.

Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije Andrea Penezić također se nada dobrom rezultatu protiv Brazilki.

Naš san je ostvaren samim dolaskom u London. Sve smo uzbuđene i jedva čekamo tu prvu utakmicu. Želimo proći skupinu i u četvrtfinalu izbjeći Norvešku, izjavila je Penezić.

Nakon Brazila, hrvatske rukometašice igraju s Angolom (30. srpnja), Rusijom (1. kolovoza), Crnom Gorom (3. kolovoza) i Velikom Britanijom (5. kolovoza).