Stigli vaterpolisti, judaši i biciklisti

Dva dana prije svečanosti otavaranja XXX. olimpijskih igara u Londonu, koja će se održati u petak, hrvatskoj delegaciji u Olimpijskom selu priključili su se vaterpolisti, judaši Marijana Mišković i Tomislav Marijanović, strijelac Giovanni Cernogoraz, biciklisti Radoslav Rogina i Kristijan Đurasek, jedriličari te tenisač Ivo Karlović.

Nije baš dobro, boli, ali sam tu. Vidjet ćemo kako će biti, kazao je Karlović, koji sigurno neće nastupiti u mješovitom paru jer je otkazala Petra Martić.
Karlović je ipak došao u London, što je sigurno obećavajuća vijest, jer je ipak došao na OI za razliku od Pekinga, gdje je nastup otkazao u zadnji trenutak sms-om.

Prema Olimpijskom selu, ali onom u gradu Weymouthu, uputio se i dvojac iz klase 470, jedriličari Igor Marenić i Šime Fantela, od kojih se na OI očekuje borba za medalje. Fantela i Marenić su posljednji jedriličari koji su došli na poprište Olimpijskih igara, ali su među onima koji more i vjetar ispred Weymoutha poznaju ponajbolje.

Trenirali smo puno u Weymouthu i tu nas malo što može iznenaditi. Šimi i meni će odgovarati uvjeti, zdravi smo i spremni za borbu za medalje, kazao je Marenić, koji će s obzirom da im je prvi plov tek 2. kolovoza, biti jedni od rijetkih jedriličara koji će nazočiti svečanosti otvaranja i mimohodu.

U Londonu će ih dočekati rukometaši i rukometašice, košarkašice, te predstavnici u streljaštvu, tenisu, stolnom tenisu, taekwondu, jedrenju, veslači, plivači i mačevalac Bojan Jovanović koji su došli u ponedjeljak.

Kajakaš Dinko Mulić i gimnastičari Tina Erceg i Filip Ude, koji su u Londonu već šest dana, će sve njih upoznati s Olimpijskim selom. 

Petra Martić se očekuje u četvrtak, a u posljednjoj turi za odlazak na OI 30. srpnja, putovat će atletičari, hrvačka braća Nenad i Neven Žugaj, te daljinska plivačica Karla Šitić.