Revijalna utakmica u Kninu

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 4. kolovoza na stadionu NK Dinara u Kninu održat će se humanitarna akcija Hrvatsko srce za Knin u organizaciji Hrvatske humanitarne udruge CRO UNUM s ciljem prikupljanja sredstava za Udrugu invalida Sveti Bartolomej iz Knina.

Kako je istaknuo predsjednik udruge CRO UNUM Dragan Primorac središnji događaj akcije bit će nogometna revijalna nogometna utakmica između ekipe CRO UNUM-a te zajedničke ekipe Udruge veterana 4. gardijske brigade i 7. gardijske brigade - Puma.

Upravo su te brigade imale ključnu ulogu u operacijama oslobađanja Knina i ostalih okupiranih dijelova Hrvatske, rekao je Primorac dodavši da će za ekipu CRO UNUM-a nastupiti, među ostalim, Igor Štimac, Dario Šimić, Niko i Robert Kovač, Zoran Mamić, Tonći Gabrić, Ivica Šurjak i drugi, a kao poseban gost za tu će ekipu zaigrati i predsjednik RH Ivo Josipović.

Poseban gost humanitarne akcije bit će i šef delegacije EU u Hrvatskoj, Paul Vandoren, kojem će prije početka utakmice kninska gradonačelnica Josipa Rimac uručiti Nagradu Grada Knina.

Ovu akciju organizirali smo sa srcem kako bi poslali poruku zajedništva i mudrosti, da Hrvatska postane više socijalno osjetljiva, da mudrost pobjedi lukavstvo, rekao je Primorac dodavši da očekuju pun stadion i velik odaziv publike i osoba iz javnog života.

Zamjenik gradonačelnice Grada Knina, Tomislav Vrdoljak istaknuo je da će se ovom akcijom obilježiti 17. obljetnica Oluje, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te ujedno pomoći korisnicima Udruge Sveti Bartolomej kojima je, rekao je, najpotrebnija.

Nogometaš Robert Kovač istaknuo je iznimnu čast zaigrati na utakmici toga dana i pozvao javnost da se događaju odazove u što većem broju.

Udruga invalida Sv. Bartolomej je neprofitna, humanitarno-socijalna udruga za osobe oboljele od mišićne distrofije i srodnih mišićnih i neuromišićnih bolesti, osobe oboljele od cerebralne i dječje paralize i ostali tjelesni invalidi. Uz CRO UNUM, organizatori ove humanitane akcije su Grad Knin i Šibensko-kninska županija.