Wright ponovno u Cedeviti

Amerikanac Bracey Wright prvo je veliko pojačanje Cedevite, koja će ove sezone imati svoju premijeru u Euroligi. Wright se tako vraća u momčad iz Podsuseda nakon što je u sezoni 2010./2011. vodio momčad do trećeg mjesta u Eurokupu.

Dvadesetosmogodišnji Amerikanac prošlu je sezonu proveo u španjolskom prvenstvu, u CAI Zaragozi, gdje je kao član prve petorke prosječno ubacivao 14,5 koševa i bio četvrti strijelac prvenstva. Tom učinku dodao je prosječno i tri skoka i dvije asistencije u 33 odigrane utakmice.

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić izuzetno je zadovoljan povratkom Wrighta: Wright je prvo ime koje smo potpisali za novu sezonu, uz Marina Baždarića, Mire Bilana i Marka Cara koji su u našem rosteru te trenera Bože Maljkovića. Bracey se potvrdio sjajnim igrama pretprošle sezone i vjerujemo da će i u našem prvom nastupu u Euroligi biti jedan od stožernih igrača. Nažalost, prošle godine ga nismo mogli zadržati iako je bio naša želja i prošlog ljeta, a sada smo to uspjeli.

Mamić se vratio s ljetne NBA lige u Las Vegasu gdje je pratio potencijalna pojačanja: Napravili smo brojne kontakte u Las Vegasu i vjerojatno ćemo se uskoro odlučiti što i kako. Nakon sastanka s trenerom Maljkovićem krećemo u realizaciju ugovora za popunjavanje našeg rostera, koji treba biti moćan i jak za predstojeću sezonu punu izazova. I bit će, vjerujte mi. Za nekoliko dana potpisat ćemo nekoliko novih igračkih ugovora, kao i dogovora za stručni stožer glede Maljkovićevih suradnika. Momčad će biti kompletna i spremna za početak priprema, sredinom kolovoza.

Trener Maljković završio je odmor u Španjolskoj te se nalazi u Sloveniji na pripremama slovenske reprezentacije kojoj je izbornik.