Zadovoljni smo smještajem

Veći dio hrvatske jedriličarske reprezentacije stigao je u Weymouth, gdje će se na Olimpijskim igrama voditi borba za odličje, a gdje bi hrvatsko jedrenje trebalo konačno uzeti povijesnu, prvu olimpijsku medalju. Tina Mihelić i braća Lovrović već su od prije u Weymouthu, a kao posljednji, 25. srpnja, stižu Šime Fantela i Igor Marenić.

Hrvatska na Olimpijske igre dolazi kao jedna od najmoćnijih reprezentacija svijeta, s 12 sportaša u osam disciplina, od 16 mogućih u deset disciplina, a među njima su sportaši koji su ostvarili povijesne uspjehe za hrvatsko jedrenje.

Tina Mihelić i braća Lovrović proveli su protekle dane u pripremama i treninzima, a brodovi su već brendirani znakovljem Igara.

Smjestili smo se u olimpijskom selu, imamo dvije kuće, sve je kako treba, tako da smo s tim dijelom zadovoljni. Naša delegacija zajedno s logistikom ukupno broji 30 osoba, od kojih je jedan dio smješten izvan sela. Cijela logistika je već ovdje, ispitali su teren i sve je spremno za dolazak sportaša. Na dnevnoj bazi dobivamo zaista mnoštvo informacija od organizatora, no rekao bih da je sve u nekom uobičajenom olimpijskom ritmu, izjavio je vođa jedriličarske reprezentacije Marko Mišura.

Prvi dan natjecanja je 29. srpnja, prva finala su na rasporedu 5. kolovoza. Sve discipline ne počinju istovremeno. Regatu će otvoriti klase Zvijezda i Finn 29. srpnja, 30. srpnja počinju Laseri i Radiali, 31. srpnja na moru će im se pridružiti 49-eri i daskaši, 2. kolovoza prvi je dan natjecanja za muške posade u klasi 470, a 3. kolovoza startaju ženske posade klase 470.