Messi potajno posjetio Međugorje

Najbolji svjetski nogometaš Argentinac Lionel Messi boravio je potajno u Međugorju, izjavio je za Dnevni list iz Mostara jedan od međugorskih vidjelaca Ivan Dragičević.

Messi je bio u Međugorju i bio je moj gost, izjavio je za Dnevni list Dragičević. Dodao je da je Messi proveo određeno vrijeme u društvu s njim, odbivši otkriti druge pojedinosti posjeta.

Mediji u BiH proteklog su vikenda špekulirali da je napadač Barcelone i reprezentacije Argentine terbao u subotu posjetiti poznato hodočasničko mjesto. Dnevni list navodi kako je nejasno kada je Messi stigao u Međugorje i gdje je sve boravio. Prema nekim navodima, Messi je sletio privatnim zrakoplovom u mostarsku zračnu luku, a drugi tvrde da je stigao u Dubrovnik nakon čega je vozilom stigao u sjedište Kraljice mira, kako se naziva međugorsku Gospu.

Ni u Graničnoj policiji BiH niti u mostarskoj zračnoj luci nisu mogli potvrditi informaciju o dolasku najboljeg nogometaša svijeta u Međugorje. Nii u Župnom uredu u Međugorju nisu mogli potvrditi dolazak Messija, budući je za njih svaki hodočasnik jednak i ima pravo na privatnost.

U posljednjih dva mjeseca Međugorje su posjetili brojni poznati svjetski sportaši, nakon čega su započela nagađanja o dolasku malenog Argentinca. Talijanski trener na klupi engleskog prvaka Manchester Cityja Roberto Mancini u dva je navrata bio u ovom marijanskom središtu, a vratar Juventusa i kapetan talijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon bio je u Međugorju samo dva dana nakon što je branio u finalu EURO-a u Ukrajini.

U Međugorju je ovog mjeseca bila i velika zvijezda američkog nogometa, član aktualnih NFL prvaka New York Giantsa, David Diehl koji ima hrvatske korijene.