Speedway utrka u Donjem Kraljevcu

Na Stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu u Međimurju u subotu 28. srpnja održat će se Grand Prix utrka za nagradu Hrvatske Svjetskog prvenstva u speedwayu. U Donjem Kraljevcu natjecat će se 15 najboljih svjetskih vozača iz devet zemalja te hrvatski vozač Jurica Pavlic.

Pavlic, koji je član kluba Unia, dobio je pozivnicu organizatora budući da je dvostruki europski prvak te viceprvak svijeta u juniorskoj kategoriji, a ozlijeđenog Poljaka Jareka Hampela zamijenit će Slovak Martin Vaculik, koji je pobijedio u svojem prvom Grand Prix nastupu u Gorzowu u Poljskoj.

Za nagradu Hrvatske borit će se Greg Hancock (SAD), Andreas Jonsson (Švedska), Martin Vaculik (Slovačka), Jason Crump (Australija), Tomasz Gollob (Poljska), Emil Sajfutdinov (Rusija), Kenneth Bjerre (Danska), Chris Holder (Australija), Fredrik Lindgren (Švedska), Nicki Pedersen (Danska), Chris Harris (Velika Britanija), Antonio Lindback (Švedska), Bjarne Pedersen (Danska), Piotr Protasiewicz (Poljska), Darcy Ward (Australija) i Jurica Pavlic (Hrvatska).

Prva rezerva utrke bit će Dino Kovačić, 18-godišnji viceprvak Hrvatske, a druga rezerva Slovenac Samo Kukovica iz Krškog.

Na prethodne dvije Grand Prix utrke u Donjem Kraljevcu bilo je više od 5.000 gledatelja, od kojih je većina sigla iz inozemstva, velik broj njih iz Poljske, Danske i Švedske.