Hajduku odgođena suspenzija

Nogometaši splitskoga Hajduka stigli su u Rovinj, gdje će se pripremati za utakmicu 1. kola Prve HNL protiv Istre 1962 u nedjelju u Puli koja će ipak odigrati jer je postignut dogovor sa Šibenikom, a Disciliplinska komisija Hrvatskoga nogometnoga saveza odgodila suspenziju.

Disciplinska komisija HNS-a odgodila je supenziju Hajduka do 30. srpnja, dokad Splićani moraju Šibeniku uplatiti dug od 4.5 milijuna kuna iz prijelaza Ante Rukavine. Razlog odgode je nemogućnost uplate na iznos računa HNK Šibenik, stoji u dopisu HNS-a Hajduku.

Iz prijedloga odvjetnika Hajduka proizlazi kako je klub s Poljuda voljan postupiti prema odluci Arbitražnog suda, platiti HNK Šibenik dug, ali obzirom na dopis, upozorenje Porezne uprave, smatra da ne može uplatiti na neki drugi račun osim onog HNK Šibenik. Budući da HNK Šibenik nije dao takav broj računa, već i dalje daje uputu da se uplati na račun njegovog opunomoćnika, predsjednik Disciplinske komisije odgodio je primjenu suspenzije te je naložio Hajduku da u najkraćem vremenu odgovori Poreznoj upravi na postavljene upite i zatraži mišljenje može li izvršiti uplatu na račun koji je dao HNK Šibenik (njegovom punomoćniku) ili se uplata mora izvršiti na račun koji glasi na HNK Šibenik, stoji na službenoj stranici Hajduka.

Pozdravljamo inicijativu novog vodstva Hrvatskog nogometnog saveza koje se prihvatilo hitnog rješavanja problema koji more domaću nam ligu, kao i odgodu izvršenja iz objektivnih razloga Hajdukove suspenzije do 30. srpnja. U suradnji sa svim zainteresiranim stranama potražujemo modalitete rješavanja ovog problema, te još jednom naglašavamo kako ne bježimo od izvršenja svojih obveza, službeni je stav Hajduka na današnju odluku.

Tako su se stekli uvjeti da Splićani ipak odigraju prvu utakmicu u novoj sezoni Prve HNL, ali i susret 2. kola 29. srpnja na Poljudu protiv Splita, dok je upitna utakmica 3. kola Zadar - Hajduk 5. kolovoza.

Hajduk nakon gostovanja u Puli putuje u Rigu, gdje će u četvrtak braniti prednost od 2:0 protiv latvijskog Skonta u 2. pretkolu Europske lige. Ako prođu Skonto, Splićane u 3. pretkolu čak milanski Inter, iznimno atraktivan protivnik koji će zasigurno napuniti Poljud i donijeti Hajduku priličan financijski iznos.