Brazilci bolji od Engleza

Sportaši obavljaju posljednje pripreme uoči sportskog događaja godine. Posebnu pozornost na ovim Igrama plijenit će nogometni turnir. Sinoć je u Midellsbrougu, u pripremnom dvoboju reprezentacija Brazila s 2:0 pobijedila Veliku Britaniju.

Brazilce predvode Thiago Silva, Hulk i Nymar. Upravo je Nymar u 12. minuti ubacio za Sandra, koji se dobro snašao na drugoj vratnici i pogodio za 1:0. Do kraja prvog dijela Južnoamerikanci su postigli i drugi pogodak. Richards je srušio Hulka u kaznenom prostoru, a precizan s 11 metara bio je Nymar. Za Veliku Britaniju u prvih 11 počeli su Giggs, Bellamy i Sturridge.

Uz Brazilce glavni kandidati za olimpijsko zlato su Španjolci, za koje će igrati Mata, Jordi Alba i Adrian Lopez. Opasni će biti i Urugvaci s napadačkim dvojcem Suarez/Cavanni. Ne treba otpisati ni Afrikance, čije reprezentacije obiluju mladim talentima. Turnir koji počinje 26. srpnja igrat će se na šest stadiona diljem Velike Britanije. Reprezentacije, njih 16, podijeljeno je u četiri skupine.