Tipsarevć uvjerljiv u Gstaadu

Nakon što je slavio u Stuttgartu, srpski tenisač Janko Tipsarević uvjerljiv je i na ATP turniru u Gstaadu u Švicarskoj na kojem je postavljen za prvog nositelja.

Tipsarević je u četvrtfinalu slavio protiv Čeha Jana Hernycha sa 6:2 i 6:1, a za ulazak u finale igrat će protiv Francuza Paul-Henrija Mathieua, koji je s 4:6, 6:1 i 6:4 bio bolji od Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Za drugo mjesto u finalu igrat će peti nositelj Brazilac Thomaz Bellucci i Bugar Grigor Dimitrov. Bellucci je sa 6:3 i 6:3 iznenadio petog nositelja Španjolca Feliciana Lopeza, a Dimitrov je sa 6:3 i 6:2 pobijedio Poljaka Lukasza Kubota.


Larsson u polufinalu Bastada

Na WTA turniru u Bastadu u Švedskoj domaći navijači imat će svoju predstavnicu u polufinalu nakon što je Čehinja Klara Zakopalova predala dvoboj Johanni Larsson pri vodstvu Šveđanke od 2:0 u prvom setu. Za ulazak u finale Larsson će igrati protiv Francuskinje Mathilde Johansson, koja je sa 6:4 i 6:0 bila bolja od pete nositeljice Ruskinje Anastazije Pavljučenkove.

U drugom polufinalu igrat će sedma nositeljica Njemica Mona Barthel i Slovenka Polona Hercog. Barthel je sa 6:3 i 6:4 pobijedila domaću predstavnicu Sofiju Arvidsson, a Hercog je pobijedila Bugarku Cvetanu Pironkovu s 3:6, 7:5 i 6:4.

Rezultati četvrtfinala ATP turnira u Gstaadu:

Janko Tipsarević (Srb/1) - Jan Hernych (Češ) 6:2, 6:1
Paul-Henri Mathieu (Fra) - Ernests Gulbis (Lat) 4:6, 6:1, 6:4
Thomaz Bellucci (Bra) - Feliciano Lopez (Špa/5) 6:3, 6:3
Grigor Dimitrov (Bug) - Lukasz Kubot (Polj) 6:3, 6:2

Rezultati četvrtfinala WTA turnira u Bastadu:

Mathilde Johansson (Fra) - Anastazija Pavljučenkova (Rus/5) 6:4, 6:0
Johanna Larsson (Šve) - Klara Zakopalova (Češ/6) 2:0 - predaja
Mona Barthel (Njem/7) - Sofia Arvidsson (Šve) 6:3, 6:4
Polona Hercog (Slo) - Cvetana Pironkova (Bug) 3:6, 7:5, 6:4