Perković slavila u Monte Carlu

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobjednica je natjecanja bacačica diska na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu te tako osigurala ukupnu pobjedu, odnosno dijamant namijenjen ukupnoj pobjednici.

Dva tjedna prije nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, kvalifikacije diskašica na rasporedu su 3. kolovoza, a finale 4. kolovoza, Perković je slavila hicem od 65,29 metara ostvarenim već u prvoj seriji natjecanja. Drugo mjesto osvojila je Njemica Nadine Müller sa 64,64 m, a treće Kubanka Yarelis Barrios (64,49 m).

Iako su diskašicama preostala još dva natjecanja u Dijamantnoj ligi ove godine, Perković je osigurala naslov pobjednice. Trenutačno ima 18 bodova zahvaljujući pobjedama u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Monte Carlu te drugom mjestu u Parizu, a drugoplasirana Australka Dani Samuels ima samo pet bodova. Na posljednja dva natjecanja, u Stockholmu i Zürichu, može ukupno osvojiti najviše 12 bodova te tako ne može preteći Perković.

Za Perković je ovo prva ukupna pobjeda u Dijamantnoj ligi u karijeri. Od hrvatskih atletičarki dijamant je dosad osvajala još jedino Blanka Vlašić koja je bila najbolja u skoku uvis 2010. i 2011.

Rezultati ženskog diska u Monte Carlu:

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 65,29 m
2. Nadine Müller (Njem) 64,64
3. Yarelis Barrios (Kub) 64,49

Ukupni poredak ženskog diska u Dijamantnoj ligi:

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 18 bodova
2. Dani Samuels (Aus) 5
3. Nadine Müller (Njem) 4