Hajduk izvukao milanski Inter

Hrvatski predstavnici nisu imali sreće sa ždrijebom trećeg pretkola Europske lige, koji se održao u sjedištu Europske nogometne federacije u Nyonu. Naravno, hrvatski klubovi još moraju izboriti plasman u treće pretkolo, a najbliži tomu su koprivnički Slaven Belupo i Hajduk.

Splićani će u trećem pretkolu, ako u uzvratu obrane rezultat iz prve utakmice protiv latvijskog Skonta s Poljuda od 2:0, igrati protiv talijanskog velikana milanskog Intera. U ždrijebu je Inter bio klub s najvećim koeficijentom. Hajduk će prvu utakmicu igrati u Italiji 2. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana poslije na Poljudu.

Slaven Belupo, koji je gotovo osigurao prolazak dalje slavljem u prvom susretu protiv sjevernoirskog Portadowna s čak 6:0, izvukao je prošlosezonskog finalista ovog natjecanja španjolski Athletic Bilbao. Prvu utakmicu klub iz Koprivnice igrat će u Baskiji.

Osijek, koji ima najmanje izgleda za prolazak u treće pretkolo nakon domaćeg poraza od švedskog Kalmara od 3:1, dobio je najlakšeg mogućeg protivnika. Osijek je izvukao pobjednika dvoboja između švicarskog Young Boysa i moldavskog Zimbrua. U prvom susretu Švicarci su pred domaćim navijačima slavili s 1:0.

Klubovi su za ždrijeb bili podijeljeni u podskupine po pet nositelja i nenositelja, a naši klubovi nisu bili nositelji. Prve utakmice 3. pretkola na rasporedu su 2. kolovoza, a uzvrati 9. kolovoza.