Prvi hrvatski olimpijci u Londonu

Kajakaš Dinko Mulić i gimnastičari Tina Erceg i Filip Ude prvi su hrvatski sportaši koji su se uselili u hrvatske apartmane Olimpijskog sela u Londonu.

Nakon što je u utorak prvi hrvatski olimpijac kajakaš Mulić doputovao na OI London, u četvrtak su mu se pridružili Tina Erceg i Filip Ude, koji će na OI u Londonu braniti srebro iz Pekinga. Dinko Mulić je krenuo najranije kako bi što prije isprobao olimpijsku stazu za slalom, a ovo će mu biti druge Igre u karijeri nakon nastupa u Ateni 2004.

Ukupno 110 hrvatskih olimpijaca bit će smješteno u tri zgrade, a neposredni susjedi bit će im Francuzi i Japanci. U Olimpijskom selu će za vrijeme Igara biti smješteno oko 15 tisuća osoba, a na raspolaganju im je 2818 apartmana. Apartmani su novoizgrađeni, sastoje se uglavnom od tri sobe a opremljeni su bežičnim internetom i TV uređajima. Sigurnosne provjere na ulazu u Olimpijsko selo vrlo su rigorozne.

U petak, 20. srpnja prema Londonu putuju hrvatski jedriličari, koji će se za medalje boriti na moru ispred grada Weymoutha, dok će prema poprištu OI-a 23. srpnja krenuti najveći dio hrvatske delegacije u kojem su rukometaši, rukometašice, stolnotenisači, veslači, ostatak jedriličarske ekipe, plivači, košarkašice, tenisači, mačevalac Bojan Jovanović, te predstavnici u taekwondou i streljaštvu.