Brbić novi predsjednik Hajduka

Nadzorni odbor Hajduka imenovao je Marina Brbića za predsjednik kluba unatoč činjenici što je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća na zahtjhev gradonačelnika Željka Kerum skinuta točka dnevnog reda o davanju prethodne suglasnosti za Brbićevo imenovanje na tu dužnost.

Po Zakonu o trgovačkim društvima Nadzorni odbor ima pravo imenovati Brbića za predsjednika Hajduka i mi smo to učinili u interesu kluba jer nemamo vremena za čekanje pošto je Hajduk zapao u najveću moguću krizu, rekao je predsjednik Hajdukovog nadzornog odbora Josip Paladino na konferenciji za novinare.

Nadzorni odbor Hajduka je nakon nedavno provedenog natječaja među više kandidata izabrao Brbića za predsjednika Hajduka te je od Gradskog vijeća, pošto je Grad većinski vlasnik kluba, zatražio prethodnu suglasnost za Brbićevo imenovanje, ali je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća na zahtjev gradonačelnika Keruma, s dnevnog reda skinuta ta točka s dnevnog reda.

Mediji su otkrili da je Brbić uposlenik tvrtke u vlasništvu dioničara Hajduka Jake Andabaka koji je i član Nadzornog odbora Hajduka, a gradonačelnik Kerum je u svojim jučerašnjim istupima zatražio razriješenje kompletnog Nadzornog odbora, jer, po njemu, taj odbor pogoduje Andabaku i dovodi ga u poziciju da vlada Hajdukom iako nije većinski vlasnik Hajduka nego je to Grad.

Obavjestili Grad zbog uljuđenosti i pristojnosti

Na upit novinara zašto je Nadzorni odbor zatražio potvrdu Gradskog vijeća za Brbićevo imenovanje, pošto ga se moglo imenovati i bez davanje prethodne suglasnosti Gradskog vijeća, Paladino je kazao kako je nadzorni odbor tako postupio zbog uljuđenosti i pristojnosti.

On je izvijestio kako je Nadzorni odbor učinio sve što je u njegovoj moći da Hajduk dobije kredit od 60 milijuna kuna, za što je Gradsko vijeće početkom lipnja odlučilo dati i jamstvo, ali da krediti nije reliziran jer grad nije želio potpisati to jamstvo.

Upozorio je kako se došlo u situaciju da je cijeli program financiranja Hajdukovih obveza došao u pitanje. Također je upozorio kako Hajduku prijeti opasnost nemogućnosti igranja utakmice prvog kola Hrvatske nogometne lige u subotu protiv Istre ukoliko se se nogometnom klubu Šibenik ne isplati dug iz slučaja Rukavina, a koji iznosi 4,5 milijuna kuna i zbog kojeg je Hajduk pod suspenzijom nastupanja u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Bili smo našli modalitet za 'skidanje' suspenzije i plaćanje te obveze i završni sastanka o tomu bio je zakazan za danas, ali sve je palo u vodu nakon jučerašnje sjednice splitskog gradskog vijeća na kojoj je odlučeno da se Hajduku prenamjenom gradskog proračuna pozajmi 7,2 milijuna kuna", kazao je Paladino. Dodao je kako gradske vlasti koje su jučer donijele takvu odluku sada trebaju žurno namaknuti ta sredstva kako bi se iz njih platio dug Šibeniku i omogućilo natjecanje Hajduka u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.