Tražim razriješenje Nadzornog odbora

Splitski gradonačelnik Žaljko Kerum najavio je kako će se zauzeti za raspuštanje Nadzornog odbora Hajduka jer pogoduje Jaki Andabaku, članu tog odbora, i dovodi ga u položaj da upravlja klubom iako je njegov većinski vlasnik grad Split, a ne on.

Nedavno je Nadzorni odbor Hajduka za predsjednika tog kluba predložio Marina Brbića, za kojeg su mediji otkrili da je zaposlenik u tvrtki Jake Andabaka, a na današnjoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća uvrštena je i točka dnevnog reda u kojoj se predlaže da se da suglasnost za imenovanje Brbića na tu dužnost.

To što se sada radi u Hajduku - da se dovedu Andabakovi ljudi i da on na taj način upravlja Hajdukom s vlasničkim udjelom od šest ili sedam posto ne dolazi u obzir. Ova gradska vlast to neće poduprijeti i bit će protiv toga, rekao je Kerum novinarima u hodniku dok je trajala sjednica splitskoga Gradskog vijeća. Dodao je kako nema ništa protiv Brbića jer on i nije tema, nego je tema Jako Andabak koji, po njegovu mišljenju, nekorektno i nepošteno hoće vladati Hajdukom.

Ako Andabak, ili bilo tko drugi, hoće vladati Hajdukom, onda on treba biti većinski vlasnik toga kluba, a ako želi biti većinski vlasnik, onda treba poslati pismo namjere Gradskom vijeću koje će odlučiti hoće li prodati svoj gradski udio i za koju cijenu, istaknuo je Kerum. Po njegovu mišljenju, Andabak, koji je ujedno i član Nadzornog odbora Hajduka, u sukobu je interesa.

Nadzorni odbor Hajduka pogoduje Jaki Andabaku i ja kao predstavnik grada, većinskog vlasnika Hajduka, inzistiram i tražim razrješenje kompletnog Nadzornog odbora, istaknuo je Kerum. On smatra da grad Split kao većinski vlasnik Hajduka mora dati svoje ljude u Nadzorni odbor, a novi odbor mora pronaći obnašatelja dužnosti predsjednika Hajduka, koji će na toj dužnosti biti dok se, kako je rekao, ne raspiše natječaj i pronađe čovjek koji će voditi taj klub.

Andabak je nekorektan

Kerum se u polusatnoj stanci između dvije sjednice Gradskog vijeća ponovno obrušio na Jaku Andabaka optužujući ga, da iako nije većinski vlasnik Hajduka želi vladati tim klubom.

Andabaku sam nazvao telefonom i rekao mu da se ponaša nekorektno. Priznajem da sam danas bio na Poljudu, ali nisam protjerao Brbića. Pozdravio sam se s njim, ali mi je bilo nelogično što sam ga zatekao u sjedištu Hajduka, iako još nije dobio suglasnost Gradskog vijeća za dužnost predsjednika kluba, kazao je Kerum, na čiji je zahtjev prvoodržane sjednice gradskog vijeća skinuta točka dnevnog reda posvećena davanju suglasnosti za Brbićevo imenovanje na dužnost predsjednika Hajduka.