Hajduku hitno treba 7.2 mil. kuna

Splitsko Gradsko vijeće odlučilo je osigurati žurnu pozajmicu nogometnom klubu Hajduk od 7.2 miljuna kako bi se spasilo taj klub od suspenzije i daljnjeg neigranja utakmica.

Prije glasovanja za ovakvu odluku gradonačelnik Željko Kerum je objasnio kako je ova nova sjednica gradskog vijeća morala biti žurno sazvana jer je stanje u Hajduku alarmantno, budući je od Zagrebačke banke došao dopis da ne mogu dati kredit Hajduku od 60 milijuna kuna za koji je Gradsko vijeće početkom lipnja na tematskoj sjednici odlučilo dati jamstvo.

Hajduku sutra stiže plaćanje 2,7 milijuna kuna obveza poreznoj upravi a osim toga, ukoliko ne plati Nogometnom klubu Šibenik 4,5 milijuna kuna duga iz "slučaja Rukavina" Hajduku se neće skinuti suspenzija i omogućiti igranje utakmica. Budući da od ranije planiranog kredita 60 milijuna kuna nema ništa, Hajduk zbog nelikvidnosti ne bi mogao funkcionirati jer mu pristiže plaćanje obveza, Grad Split kao većinski vlasnik mora pomoći klubu i spasiti ga, rekao je Kerum.

Kerum je priznao kako trenutačno Grad Split na računu nema ni kune ali da će se on osobno pobrinuti da se žurno namakne 7,2 milijuna kuna za pozajmicu Hajuku.

Ja stojim iza toga i pronaći ću te novce, najvažnije je da se Hajduka ne suspendira i da može nastaviti igrati utakmice, poručio je Kerum.