Hajduk pozvao na korektno navijanje

Čelnici splitskog Hajduka pozvali su navijače na korektno navijanje u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv latvijske momčadi Skonto iz Rige, koja će se igrati u četvrtak na Poljudu kako bi se izbjegle financijske kazne UEFA-e zbog mogućih incidenata.

Molimo sve gledatelje koji će u četvrtak od 20:30 sati na Poljudu uživo svjedočiti premijeri mlade momčadi Miše Krstičevića u novoj sezoni, prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv Skonta iz Rige, na navijanje u duhu fair-playa, navodi se u današnjem priopćenju Hajduka.

Podsjeća se kako je Hajduk do sada nakon gotovo svake europske utakmice morao plaćati visoke novčane kazne blagajni UEFA-e te je u ovom trenutku pod uvjetnom od strane krovne europske nogometne organizacije.

Apeliramo na sve navijače da ne dopuste pojedincima incidente koji bi mogli imati vrlo nepovoljne posljedice za cijeli klub, sve vjerne navijače Hajduka, čak i u slučaju da se preskoči momčad iz Latvije i osigura plasman u iduće europsko pretkolo, stoji u Hajdukovu priopćenju.


Utakmica protiv Skonta pokazat će na čemu smo

Novi kapetan Hajduka Ante Vukušić na konferenciji za novinare istaknuo je kako je utakmica protiv Skonta iznimno važna za splitsku momčad jer će pokazati kolike su trenutačne mogućnosti Hajduka.

Mnogima je Hajduk enigma uoči početka nove sezone jer su nam pripreme prošle čudno, bez ijedne odigrane utakmice s pravim' protivnikom. Utakmica protiv Skonta bit će naš pokazatelj za sljedeću sezonu, naglasio je Vukušić.

Izjavio je kako će ta utakmica za Hajduk biti teška jer je nekoliko važnih igrača, među kojima je posebice spomenuo dosadašnjeg kapetana Srđana Andrića, napustilo klub, a neće nastupiti ni Anas Sharbini.

Vukušić je naglasio da će Hajduk ići na pobjedu u toj utakmici te će nastojati od samog početka igrati agresivno kako bi što prije postigao pogodak i time oslabio bunkerski način igranja momčadi iz Latvije.